ViestsDūmoju itaiPar Varakļānu novadu administratīvi teritoriālajā reformā

Par Varakļānu novadu administratīvi teritoriālajā reformā

Šodien, 2024. gada 18. janvārī

Latgales kongresa lēmumu izpildes padome (LKLIP) aicina VARAM ministri ievērot Latviešu vēsturisko zemju likumā un Latvijas Satversmē nostiprinātās normas, vērtējot administratīvi teritoriālo reformu un lemjot par Varakļānu novada tālāko attīstību.

Vēršam uzmanību uz Varakļānu domes deputāta Viktora Vilkauša ierakstu FB, īpaši pēdējo atkāpi, kurā tiek pieminēta Krievijas propaganda un tas, ka svarīgāks par vēsturisko taisnīgumu (šajā gadījumā – Latvijas likumdošanā ierakstīto) ir sociālekonomiskais faktors. Ukrainas kara kontekstā tas izskan vairāk nekā ciniski, jo tieši tas apstāklis, ka daudzi joprojām nespēj nošķirt sociālekonomiskos labumus un peļņu no Krievijas atbalstīšanas, neļauj izbeigt šo karu:

A. Rancānes kundze ar saviem palīgiem prezidentam var stāstīt jebko, arī Dz. Bruzgules kundze rakstīt čikstulīgus ierakstus gan prezidentam, gan Facebookam. Ievilkts jautājums ir tikai pateicoties daļēji arī pašai A.Rancānei. Un viņas teksti ir tikai viņas viedoklis, bez ekonomiskiem un uz teritorijas attīstību vērstiem argumentiem un faktiem.

Vilciens jau ir aizgājis, starpcitu… tāpēc neuzskatu vajadzību vairs iesaistīties šo toksisko cilvēku rosinātās diskusijās sociālajos tīklos.

Uzskatu, ka Latvijas prezidents E.Rinkēvičs ir ar loģisku un skaidru domāšanu un pilnīgu situācijas izpratni attiecība uz Varakļānu novads ATR kontekstā.

Arī šī brīžā Saeima ir ar loģiskāku domāšanu un labāku situācijas izpratni, tāpēc piesauktie kompromisi par mūsu novadu īsti vairs nebūtu pieļaujami, jo kompromiss ir un būs bumba ar laika degli, lai pie šī temata atgrieztos pirms 2029.gada pašvaldību vēlēšanām.

Lai arī Varakļānu novads atstāšana par pastāvīgu novadu skan labi un apmierina daudzas puses, bet tā būs atlikta problēma vien par 4 gadiem, t.i. kultūrvēstures argumentu veicinātājiem būtu laiks sagatavoties politiski Varakļānu pārņemšanai 2029.gadā (Valstspilsētu un novadu apvienošanas termiņš).

Tie, kuri runā par vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu, atgādina Krievijas propagandas scenārijus Ukrainā šobrīd pilnībā ignorējot sociālekonomiskus aspektus.”

Vēstule ir izsūtīta Saeimas deputātiem un atbildīgajai ministrijai.

Latgales kongresa lēmumu izpildes padome

Video

Newspaper WordPress Theme

VIESTS