ViestsKongressClaudio Rivera (FICIL, RBS) uzruna Latgolys kongresā 2022

Claudio Rivera (FICIL, RBS) uzruna Latgolys kongresā 2022

Claudio Rivera, Uorvalstu investoru padūmis Latvejā (FICIL) Izgleiteibys dorba grupys vadeituojs, RTU Reigys Biznesa školys (RBS) vadeituoja vītnīks, RBS bakalaura programu direktors, Latgolys kongresa 2022 EKONOMIKYS sesejā runuoja par izgleiteibu i uzjiemiejdarbeibu Latgolys atteisteibai: kaidys puormainis gaidamys dorba tiergā, kaidys prasmis mums napīcīšamys, kaidā veidā izgleiteiba var paleidzēt jaunajom praseibom.

28.04.2022. Video: Māris Justs ©Latgalīšu kulturys bīdreiba

Claudio Rivera, Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) Izglītības darba grupas vadītājs, RTU Rīgas Biznesa skolas vadītāja vietnieks, RBS bakalaura programmu direktors:

“Dārgie kongresa dalībnieki, manas četras tēzes šodien:

1) mums ir daudz īstermiņa izaicinājumu, jā, bet šis konteksts ir arī iespēju logs nākotnes attīstībai;

2) ir tehnoloģiju attīstība, bet arī ir kapitālisma paradigmas pārformulēšana, mēģinājumi “humanizēt kapitālismu”, un tas ļoti ietekmē darba tirgu;

3) mums nepieciešamas izglītības programmas, kas līdz ar tehniskajām zināšanām veicina kritisko domāšanu (vai intelektuāli plašu redzesloku) un starpdisciplinaritāti;

4) mums nepieciešams izveidot ekosistēmu starp visām interešu pusēm.

Un mēs šeit esam, lai pārdomātu par Latgales nākotni un to, kā izglītība var palīdzēt jaunajai paaudzei sagatavoties nākotnes darba tirgum, kā izglītība var palīdzēt uzlabot Latgales darba tirgu – labākas darba vietas, labākas algas, labāku dzīves līmeni. Uzskatu, ka labākās izglītības iestādes nākotnē tiks vērtētas nevis pēc to absolventu nodarbinātības rādītājiem, bet gan faktiski pēc to absolventu radīto darbavietu skaita.

Izglītības jomas vadītājiem aizvien vairāk ir nepieciešama vēlme un spēja raudzīties nākotnē, veidot scenārijus un padarīt tos īstenojamus. Šāda attieksme nozīmē lielāku elastību, radošumu un uz skolēniem orientētu pieeju inovācijām. Turklāt, iestādēm būs jākļūst elastīgām pārmaiņu apstiprināšanā un īstenošanā, lai visas ieinteresētās personas varētu pilnībā iesaistīties izglītības procesā.”

Video

Newspaper WordPress Theme

VIESTS